O femeie din Iași a trăit timp de 30 de ani cu un ac în abomen, după o eroare medicală. Femeia a descoperit totul în urmă cu șase ani, când a început să acuze, din senin, stări de rău.

O femeie din Iași a trăit 30 de ani cu un ac în abdomen
Necazul a pornit în anul 1990, când a fost operată din cauza unei sarcini extrauterine cu peritonite. În timpul operației, dr. Doina Ianca, de la Maternitatea „Elena Doamna”, i-a extirpat o trompă și un ovar, dar a uitat și un… ac în abdomenul pacientei sale.

Peste ani, mai exact în 2013, femeia din Iași a căzut „amorțită, paralizată pe moment”. Dusă de urgent la spitalul Sf. Spiridon, medicii au descoperit „un ac medical care a migrat între oasele bazinului”. „Acum fac multe legături: de ce nu pot ridica, de exemplu la cumpărături sacoşa mai grea, de ce mă doare în zona lombară, de ce obosesc foarte repede şi mă aşez cu greu jos, de ce îmi amorţeşte destul de des mijlocul şi toată zona lombară şi pelviană. Oboseala ar putea fi de la Hepatita B sau diabetul de care sufăr, dar amorţelile, durerile lombară şi pelviană de unde? Şi toate aceste dureri de ani buni“, povesteşte femeia.

A făcut plângere la Consiliul Medicilor
Imediat cum a aflat adevărul, femeia din Iași a încercat să depună plângere împotriva medicului care a operat-o inițial. Răspunsul primit de la Consiliul Medicilor? „Acest corp străin metalic, prezent, conform radiografiei, nu are legătură cu intervenţia chirurgicală şi putea fi înghiţit accidental de persoana în cauză“, medicii spunând în cele din urmă că nu există „indicii rezonabile“ care să ducă la concluzia că acel ac are legătură cu intervenţia chirurgicală. Așa se face că dr. Iancu a scăpat de cercetarea disciplinară.

Femeia spune că acum nu îşi doreşte decât ca alte persoane să nu treacă prin aceeaşi suferinţă, iar cine este responsbil de această greşeală să plătească. „Aş vrea să primesc măcar un sfat, ce să fac, ce să fac cu acest ac, dacă să îl scot sau nu. Mi-aş dori ca nimeni să nu păţească la fel ca mine, iar cine este resposnabil să vadă ce înseamnă să greşeşti“, a precizat femeia pentru ZiaruldeIași.