Radu Ayan, un băiețel de doar doi ani, a reușit să supraviețuiască unei nopți grele petrecute într-o pădure din Botoșani, la temperaturi de până la -5 grade Celsius. Micuțul a fost găsit de către trei ofițeri de poliție după o căutare intensă, la o distanță de aproximativ trei kilometri de locul de unde a dispărut. Radu a fost descoperit lângă un copac, înghețat și umed, dar în viață.

Conform observatornews.ro, în după-amiaza zilei de duminică, 18 martie 2024, Radu a fost găsit în apropierea unei mănăstiri, sprijinindu-se de un copac și strigând după ajutor. Polițiștii care l-au găsit l-au descris ca fiind obosit, dar nevătămat. Copilul purta aceleași haine cu care fusese văzut ultima dată, iar polițistul care l-a găsit a relatat că „era sprijinit de un copac, între vreascuri uscate, obosit. Dar a avut totuși puterea să strige la noi. Probabil ne-a auzit și noi am făcut zgomot. L-am strigat. Nu era lovit, era îmbrăcat așa cum a plecat de acasă, fără papuci în picioare”.

Băiețelul se juca în grădina unei cunoștințe în timp ce bunica sa era în interiorul casei și nu și-a dat seama când a ieșit. Părinții lui Ayan, reveniți de urgență în țară din Anglia, s-au alăturat căutărilor, iar tatăl a cerut sprijin și rugăciuni pentru găsirea fiului lor dispărut. După ce a fost găsit, Radu Ayan a fost transportat la spital pentru evaluări medicale, iar starea sa de sănătate era stabilă și nu prezenta pericole imediate.

Această poveste de supraviețuire în condiții de frig extrem a emoționat profund comunitatea și echipele de căutare implicate în această misiune dificilă. Copilul a fost norocos să fie găsit în timp util și să scape nevătămat din această experiență traumatizantă.