Patrick Mouratoglou a „rupt” tăcerea și a vorbit deschis despre perioada dificilă prin care a trecut Simona Halep în urma acuzațiilor de dopaj. Antrenorul francez a descris momentele ca fiind extrem de grele și pline de incertitudine pentru jucătoarea română. Conform declarațiilor sale, Halep a trăit un adevărat coșmar, neștiind dacă va mai putea reveni vreodată pe teren.

Mouratoglou a subliniat că rezultatele pozitive ale testului de dopaj au generat un șoc inițial pentru Halep, care s-a confruntat cu confuzie și frică în fața acuzațiilor. Căutarea adevărului și demonstrarea nevinovăției au reprezentat provocări imense pentru sportivă, fiind necesare dovezi concludente pentru a evita consecințe grave. „A fost oribil, a fost înfricoșător”, a subliniat antrenorul francez.

Cu toate acestea, Mouratoglou a exprimat ulterior ușurarea și bucuria pentru revenirea triumfală a lui Halep în lumea tenisului. Antrenorul a menționat că este foarte fericit că adevărul a ieșit la iveală și că Halep poate continua să își demonstreze talentul pe teren. Revenirea lui Halep este văzută ca o victorie personală, dar și ca un câștig important pentru tenisul feminin în ansamblu.

Astfel, Mouratoglou a subliniat importanța revenirii Simonei Halep în competiții, anticipând cu entuziasm performanțele acesteia și dorindu-i succes în viitoarele competiții. „Adevărul a prevalat în cele din urmă. Să o avem înapoi este fantastic și pentru tenisul feminin. Abia aștept să o văd jucând și sunt sigur că și mulți oameni așteaptă acest moment”, a concluzionat Mouratoglou.