Un desert delicios pentru toți cei pasionați de dulciuri și de gătit: tiramisu cu nuci și glazură de ciocolată.

Pentru a pregăti acest desert, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 grame de biscuiți sau piscoturi
  • 550 ml de lapte proaspăt de vacă
  • 5 ouă
  • 350 grame de zahăr
  • 300 grame de unt
  • 1 budincă de vanilie
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 250 grame de nuci
  • 75 de grame de făină

Pentru glazură, veți avea nevoie de:

  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 40 de grame de unt
  • 30 ml de lapte proaspăt de vacă

De asemenea, pentru decor, veți mai avea nevoie de 100 de grame de migdale feliate.

Modul de preparare este destul de simplu:

  • Începeți prin pregătirea cremei, spargând ouăle și separând albușurile de gălbenușuri.
  • Bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o compoziție albă, apoi gătiți pe baie de apă timp de 10 minute, continuând să amestecați.
  • Lăsați crema să se răcească apoi adăugați untul bătut.
  • Faceți o budincă de vanilie și adăugați-o la crema de unt.
  • Mixați albușurile cu zahăr până obțineți o spumă groasă, apoi adăugați făina și nucile tăiate.
  • Coaceți aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.
  • Înmuiați biscuiții în lapte și așezați un strat în tavă, apoi adăugați crema și blatul.
  • Repetați procedeul și lăsați desertul la frigider pentru o oră.

Pentru glazură, topiți ciocolata, untul și laptele și decorați desertul cu această glazură și migdalele feliate.

Tiramisu-ul cu nuci și glazură de ciocolată este gata să fie savurat! Poftă bună!