Roșiile sunt printre cele mai populare și iubite fructe în întreaga lume, fiind apreciate nu doar pentru gustul lor delicios, ci și pentru beneficiile pentru sănătate pe care le aduc. Creșterea acestora la tine acasă poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare, cu o recoltă bogată și sănătoasă.

Este important să știi să plantezi corect roșiile, ținând cont de distanța optimă între plante pentru a le asigura sănătatea și o creștere corespunzătoare. Distanța ideală este între 24 și 36 de inchi, în funcție de varietatea de roșii pe care o cultivi.

Totuși, există anumite plante care nu se potrivesc bine cu roșiile și ar putea afecta recolta. Dintre acestea, dovleacul, căpșunile și varza sunt cele mai „nebune” însoțitori pentru roșii, deoarece interacțiunea cu acestea le poate afecta creșterea și sănătatea.

Pe de altă parte, există și plante care sunt cei mai buni „însoțitori” pentru roșii, ajutându-le să crească mai sănătos și să producă mai multe fructe. Plante precum ceapa verde, sparanghelul, spanacul, rucola, menta sau busuiocul pot fi de mare ajutor în creșterea roșiilor, protejându-le de dăunători și îmbunătățind calitatea recoltei.

Așadar, atunci când îți plantezi roșiile, este important să ai în vedere și plantele vecine, pentru a asigura o creștere sănătoasă și o recoltă bogată. Respectând distanța optimă între plante și alegându-ți cu atenție „însoțitorii” pentru roșii, vei putea bucura de o grădină frumoasă și de roșii gustoase și sănătoase.