Prajitura 12 linguri – Desi se prepara foarte usor, siropul de lamaie o face speciala.

Prajitura 12 linguri este o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru orice ocazie. Ingrediente necesare pentru pandispan: 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 12 linguri de ulei si 12 grame de praf de copt. Pentru a sterge tava se folosesc 1-2 linguri de ulei.

Modul de preparare este usor de urmat. Incepeti prin a bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Dupa ce ingredientele sunt combinate, adaugati uleiul, faina si praful de copt. Turnati aluatul rezultat intr-o tava unsa cu ulei si coaceti-l in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute.

Reclamă

Pe masura ce aluatul se coace, pregatiti siropul de lamaie. Intr-o cratita, turnati apa si adaugati zaharul. Amestecati bine pana se dizolva zaharul. Fierbeti siropul timp de 10-15 minute, apoi luati-l de pe foc si adaugati sucul de lamaie.

Dupa ce prajitura este coapta, taiati-o in bucati si turnati siropul de lamaie peste acestea. Lasa desertul la racit si apoi se poate servi. Gustul racoritor al lamaiei se impleteste perfect cu pandispanul pufos, oferindu-i prajiturii un gust unic si delicios.

Prajitura 12 linguri este un desert simplu, dar cu un gust desavarsit. Este potrivita pentru orice ocazie si poate fi servita alaturi de o ceasca de ceai sau de o inghetata de vanilie. Incercati aceasta reteta si va veti bucura de un desert delicios si usor de preparat.