O fetiță din București a reușit să salveze un cățel abandonat, demonstrând o inițiativă remarcabilă pentru vârsta sa. În zilele recente, copila a fost observată pe străzile capitalei, având alături un patruped pe care a decis să-l îngrijească temporar. Eforturile sale nu s-au oprit aici, ea petrecând ore în șir în aer liber, încercând să-i găsească un nou cămin animalului.

Povestea micuței a început atunci când a descoperit cățelul singur și neajutorat. Conștientă că familia sa are deja în grijă zece câini, a ales să scrie un anunț și să oprească trecătorii, cu speranța de a găsi o persoană interesată să adopte cățelul. Eforturile sale nu au fost în zadar, deoarece în cele din urmă a reușit să-l plaseze într-un cămin iubitor.

Alunița Voiculescu, mama fetiței, a exprimat recunoștința sa față de cei care au răspuns apelului lansat de fiica sa: „Tocmai am dus câinele unei domnişoare care, sunt convinsă, îi va fi o foarte bună stăpână. Vă mulţumesc tuturor pentru distribuiri şi comentarii, încă nu am apucat să le citesc pe toate, dar o voi face. Sunt absolut impresionată şi surprinsă de această mobilizare de suflete bune, care iată că i-au adus un cămin celui mic! Multe, multe mulţumiri!”

Acest gest nu numai că a salvat un animal, dar a și mobilizat comunitatea să participe la un act de bunătate, demonstrând că și cele mai mici eforturi pot avea un impact semnificativ.