Dispariția Yleniei Carrisi: Autoritățile din SUA investighează o posibilă conexiune cu un caz neelucidat

În urmă cu 26 de ani, fiica cuplului Al Bano și Romina Power, Ylenia Carrisi, a fost dată dispărută în timp ce studia în Statele Unite ale Americii.

Ylenia a fost văzută ultima oară pe data de 6 ianuarie 1994, în orașul New Orleans, iar acum autoritățile din SUA anchetează posibilitatea ca o victimă neidentificată a unui accident rutier din aceeași perioadă să fie fiica artiștilor.

Recent, carabinierii italieni i-au solicitat lui Al Bano să le furnizeze o probă de salivă pentru a compara ADN-ul acestuia cu cel al victimei. Conform publicației La Stampa, victima accidentului rutier era o femeie cu vârsta apropiată de 22 de ani. Aceasta a fost găsită pe 15 septembrie 1994 într-o benzinărie din Holt, Florida, iar la momentul dispariției, Ylenia avea 23 de ani.

Un nou suspect: Happy Face Killer

Principalul suspect în cazul uciderii femeii este Keith Hunter Jesperson, criminal în serie cunoscut sub numele de Happy Face Killer. Acesta a fost arestat în anul 1995 și condamnat la închisoare pe viață pentru opt crime însoțite de viol.

Piste noi și asemănări între cazuri

Semnalele care trasează o posibilă conexiune între victima accidentului rutier și Ylenia Carrisi sunt multiple:

  • Vârsta: Victima avea aproape aceeași vârstă cu Ylenia la momentul dispariției.
  • Trăsăturile fizice: Reconstituirea 3D a trăsăturilor femeii seamănă cu cele ale fiicei lui Al Bano și Romina Power.
  • Activitatea suspectului: Keith Hunter Jesperson era activ în acea perioadă și în zona respectivă.

Jesperson a devenit infam sub numele de Happy Face Killer după ce a început să trimită presei și poliției scrisori în care își mărturisea crimele, semnându-le cu o față zâmbitoare. Deși acesta a recunoscut un număr de 160 de omoruri, doar opt au putut fi dovedite.

Testarea ADN-ului pentru confirmarea identității

Pentru a identifica femeia neidentificată, autoritățile încearcă să realizeze o potrivire de ADN cu proba oferită de Al Bano. Până în prezent, dispariția fiicei celor doi artiști rămâne un mister a cărui rezolvare poate fi adusă mai aproape odată cu rezultatul analizei genetice.