Restaurantul din Portofino se confruntă cu o situație dificilă înainte de sezonul estival. Angajatorul italian oferă un salariu atractiv de 1.600 de euro net, plus beneficii suplimentare, dar se confruntă cu lipsa doritorilor pentru posturile disponibile.

Localizat pe una dintre cele mai aglomerate străzi din stațiune, restaurantul nu reușește să atragă tinerii pentru a lucra seara. „Tinerii nu mai vor să lucreze seara. Vremurile s-au schimbat și acum nu mai sunt interesați de acest tip de job”, a declarat angajatorul.

În trecut, cererea pentru astfel de locuri de muncă era mare, cu mulți tineri calificați sau mai puțin calificați aplicând pentru posturi. Cu toate acestea, în prezent, situația s-a schimbat și angajatorul nu a primit niciun CV pentru sezonul estival, iar foarte puțini oameni au participat la interviuri.

Această problemă nu este specifică doar acestui restaurant, ci se regăsește în mai multe afaceri mici din zonă. Tinerii tind să caute locuri de muncă în restaurante mai mari, care le oferă atât mâncare, cât și cazare.

Cu toate ofertele atractive și beneficiile pe care le oferă, angajatorul italian se confruntă cu o realitate dură: tinerii nu mai sunt interesați de locurile de muncă seara, preferând să aibă timp liber și să se bucure de weekenduri. Astfel, restaurantul din Portofino are dificultăți în a găsi muncitori pentru sezonul estival, cu toate că locația și condițiile de muncă sunt idilice.