Pe data de 11 martie, credincioșii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Sofronie, ocrotitorul familiei în vremuri grele. Născut în Damasc, în jurul anului 550, Sfântul Sofronie a devenit patriarh al Ierusalimului în anul 634, potrivit informațiilor de pe crestinortodox.ro.

Sfântul Sofronie este cunoscut pentru apărarea credinței ortodoxe împotriva monotelismului, o erezie care susținea că în Hristos există o singură lucrare. El a fost martor la aducerea din exil a Cinstitei Cruci, pe care Hristos a fost răstignit, și a predat învățături esențiale despre Sfânta Treime și întrupare.

De-a lungul timpului, Sfântul Sofronie a devenit un simbol al puterii rugăciunii în familie în momente dificile. O rugăciune către el este considerată a fi un ajutor divin în rezolvarea problemelor familiale și obținerea îndrumării și protecției sale.

Astfel, credincioșii care se confruntă cu dificultăți în viața de familie sunt încurajați să rostească rugăciunea către Sfântul Sofronie, care este recunoscut pentru răbdarea, dragostea și smerenia sa în fața lui Dumnezeu. Așadar, în această zi de sărbătoare, credincioșii se roagă cu credință pentru binecuvântare, lumină și îndrumare în viața lor de familie.

Această tradiție de rugăciune către Sfântul Sofronie este considerată ca o modalitate de a obține sprijin divin în momentele grele și de a găsi alinare și înțelepciune în problemele familiale. Astfel, credincioșii își exprimă credința și recunoștința față de Sfântul Sofronie, considerat un protector al familiei și un mijlocitor în fața lui Dumnezeu.