Mioara Roman a fost condusă pe ultimul drum de către fiicele sale, Catinca Zilahy și Oana Roman, la doar trei zile după ce a trecut în neființă la vârsta de 83 de ani. În cadrul unui interviu televizat, Catinca Zilahy a ales să dezvăluie motivul pentru care a decis să nu poarte doliu după moartea mamei sale.

„Suferința poate fi exprimată și în alte moduri, nu doar prin doliu. Trebuie să fiu un sprijin pentru Calina, fiica mea, care a fost puternic afectată de pierderea bunicii sale. Nu toată lumea își duce doliul în același fel și este important să înțelegem că fiecare trăiește aceste momente în propriul mod”, a declarat Catinca Zilahy.

Aceasta a mai adăugat faptul că nu toată lumea își dorește să vorbească despre suferința lor și că obiceiurile și culturile diferite pot influența modul în care oamenii gestionează pierderile. Mai mult decât atât, Catinca Zilahy a menționat prezența fostului soț al mamei sale, Petre Roman, la priveghiul fostei sale soții.

„Pentru un părinte este dificil să decidă cum să gestioneze astfel de situații. Nu știi niciodată ce este mai bine, dar cred că o scurtă vizită fără nicio conotație poate fi de ajuns. Nu am simțit nevoia unei prezențe prelungite, poate pentru Oana a fost important, dar pentru mine nu a avut nicio semnificație. Nu este vorba doar de domnul Roman…”, a concluzionat Catinca Zilahy, continuând să își exprime gândurile în legătură cu situația delicată prin care au trecut.