Judecătoarea Ancuța Popoviciu, criticată pentru comportamentul de la primul termen al procesului lui Vlad Pascu

Judecătoarea din Mangalia, Ancuța Popoviciu, a fost subiectul unor critici dure în urma gafei pe care a făcut-o la primul termen al procesului de ucidere din culpă al lui Vlad Pascu. La întrunirea din sala de judecată, judecătoarea a întrebat dacă una dintre victimele accidentului de la 2 Mai se află în sală, un gest care a fost considerat de mulți drept neadecvat și insensibil.

Mai mult decât atât, această întrebare a fost adresată în contextul în care șoferul acuzat, Vlad Pascu, se afla prezent în sala de judecată prin videoconferință. Această situație a generat un val de critici și controverse, iar judecătoarea a fost anchetată în urma comportamentului său la acel termen de judecată.

Cu toate acestea, Consiliul Superior al Magistraturii va decide dacă Ancuța Popoviciu va fi sau nu sancționată pentru gestul său, iar procesul disciplinar va necesita timp pentru a ajunge la o concluzie.

În ciuda criticilor și controversei în jurul comportamentului său, judecătoarea Ancuța Popoviciu va continua să judece cazul lui Vlad Pascu la cel de-al doilea termen de judecată, programat pentru data de 14 martie. Acest lucru ridică întrebări privind neutralitatea și obiectivitatea sa în gestionarea acestui caz sensibil.

În urma acestei situații tensionate, tatăl lui Sebastian, una dintre victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, a fost văzut ieșind din Tribunal plângând. Declarațiile sale ulterioare au subliniat intensitatea emoțiilor și frustrările pe care le-a simțit în urma comportamentului judecătoarei.