Miercuri, mai multe explozii au avut loc la doar 200 de metri distanță de convoiul oficial în care se aflau președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în timp ce aceștia se îndreptau spre o întâlnire în Odesa.

Conform informațiilor furnizate de televiziunea privată greacă SKAI, exploziile au fost rezultatul unui atac rusesc cu drone, care a avut loc la scurt timp de la trecerea convoiului. În urma exploziilor, mașinile care transportau delegația greacă au fost redirecționate de autoritățile ucrainene, conform indicațiilor primite.

Nu este clar dacă dronele au atins intenționat o țintă sau au fost doborâte de sistemul antiaerian ucrainean. Alte surse media din Grecia au relatat despre un atac cu rachete, nu cu drone.

În ciuda incidentului, premierul Mitsotakis și membrii delegației sale au scăpat nevătămați, iar întâlnirea programată cu președintele ucrainean a avut loc la scurt timp după eveniment.

Vizita premierului grec la Odesa, menită să confirme sprijinul Greciei față de Ucraina în contextul conflictului cu Rusia, nu fusese anunțată public în prealabil, fiind dezvăluită de presa greacă abia în ziua întâlnirii.