Dr. Horia Talfeș, medic de excepție și șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani, după o luptă eroică împotriva unei suferințe nedivulgate.

Anunțul trist a fost făcut de Radu Budae, managerul spitalului, care a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care a adus un ultim omagiu medicului de elită.

Horia Ioan Talfeș a dedicat o mare parte din viață slujirii comunității hunedorene, salvând sute de vieți și ajutând mii de oameni în nevoie. Un medic desăvârșit și un om deosebit, Talfeș a fost recunoscut și apreciat de întreaga comunitate.

Primăria Hunedoara a transmis condoleanțe familiei și apropiaților, subliniind pierderea prematură a unui medic și a unui om excepțional. Chiar și în fața unei suferințe grele, Horia Talfeș a rămas mereu zâmbitor și pozitiv, dând dovadă de un curaj și o demnitate rar întâlnite.

Dr. Horia Talfeș a ales să rămână în țară, în ciuda valului de medici care au plecat să lucreze în străinătate. El a fost o figură proeminentă în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, fiind printre primii care s-au vaccinat împotriva virusului, demonstrându-și devotamentul față de pacienți și comunitate.

Cu o carieră impresionantă în domeniul medicinei de urgență, Horia Talfeș va rămâne în memoria colegilor, pacienților și a celor care l-au cunoscut ca un medic dedicat și un om de omenie. Drum bun în lumină, domnule doctor, odihnește-te în pace!