Rețetă delicioasă pentru gogoșari umpluți cu conopidă

În sezonul de toamnă, gospodinele se pregătesc de iarnă prin conservarea legumelor, iar o rețetă populară este cea de gogoșari umpluți cu conopidă. Această rețetă, prezentată de autorul Dan și actualizată la 19 septembrie 2022, oferă o metodă simplă pentru a avea parte de o delicatesă savuroasă pe tot parcursul sezonului rece.

Ingredientele necesare includ, printre altele:

  • 3 kilograme de conopidă
  • 5 kilograme de gogoșari
  • zahăr brun sau normal
  • sare neiodată pentru murături
  • condimente de murături
  • oțet de 9 grade
  • frunze de hrean (opțional)

Prepararea începe cu sterlizarea borcanelor, urmată de spălarea atentă a gogoșarilor care apoi sunt curățați de cotoare și semințe și puși la scurs cu gaura în jos. Conopida se spală sub un jet puternic de apă și se desface în buchețele, fiind lăsată într-o cratiță cu apă și oțet timp de 30 de minute pentru a elimina impuritățile. După ce se scurge, conopida este folosită pentru a umple gogoșarii.

Reclamă

Aceștia se așază în borcane de 800 mililitri, adăugând următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 100 mililitri de oțet
  • condimente pentru murături
  • restul borcanului se completează cu apă

Borcanele se închid ermetic și se sterilizează la cuptor timp de 40 de minute. „Dupa sterilizare oprim focul iar borcanele fierbinti cu gogosarii umpluti cu conopida le punem intr-o patura groasa si impaturim bine”, se arată în rețetă. Acestea se lasă la răcit până a doua zi, după care pot fi depozitate în cămară.

„Pofta bună sa aveti!”, încheie autorul, îndemnând cititorii să împărtășească rețeta în grupurile din care fac parte.