În Galați, pe data de 16 septembrie, o femeie și un copil au fost pe punctul de a fi loviți de o mașină pe o trecere de pietoni. Incidentul a fost surprins de camera de bord a unui autovehicul și ulterior publicat pe un grup dedicat șoferilor din localitate.

Imaginile arată cum femeia și băiețelul, care se asigurau înainte de a traversa, au început să meargă pe trecerea de pietoni, în timp ce vehiculele de pe primele două benzi s-au oprit. Totuși, un autoturism care circula pe a treia bandă a trecut în viteză pe lângă ei, fără să oprească. Femeia, care vorbea la telefon în momentul respectiv, a reacționat rapid, trăgând copilul de mână și evitând astfel un accident grav.

Șoferul care nu a oprit la trecerea de pietoni a frânat brusc după ce a trecut pe lângă pietoni, realizând pericolul pe care l-ar fi putut provoca. Din imagini se poate observa că trecerea de pietoni era dotată cu semafoare, însă acestea nu erau funcționale în acel moment.

Acest incident ne amintește de un alt caz grav care a avut loc în luna mai, în București, unde o femeie și nepoata ei au fost lovite de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată. În urma impactului, ambele victime au fost spitalizate, bunica fiind în stare gravă la secția de Terapie Intensivă. Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.