La vârsta de 82 de ani, Dumitra Andrei, cunoscută sub numele de Tanti Mița, continuă să conducă un tractor în satul Lungulețu, la 40 de kilometri de București, transportând zilnic varză sau cartofi la piață. Femeia, care și-a obținut permisul de conducere în 1976, este singura deținătoare de permis din zonă de mult timp și face parte din peisajul local sub numele de „Tanti Mița Tractorista”.

„Cu felicitări am luat carnetul. Pe tractor e mai ușor decât pe mașină. E foarte ușor, cu o mână conduc”, a declarat Tanti Mița pentru jurnaliștii de la Digi24. De-a lungul timpului, Dumitra Andrei nu doar că a condus diverse tipuri de vehicule, cum ar fi IMS și ARO, dar acum se află la volanul unui tractor Universal 445, pe care îl conduce de 20 de ani.

Cu toate că are o pensie decentă, dobândită după ani de muncă la CAP, Tanti Mița alege să continue să muncească, motivând că activitatea zilnică o menține sănătoasă. „Muncesc de toată viața. Munca mă ține sănătoasă”, a mărturisit aceasta, care este prezentă în câmp alături de rudele sale, în special la culesul de cartofi.

Locuința sa, descrisă ca un conac în Lungulețu, este locul de unde pleacă zilnic la muncă, arătând un exemplu de perseverență și dedicație. Femeia a devenit un simbol local și o figură recunoscută și în mediul online, fiind adesea prezentă în presă pentru stilul său de viață activ.

„Tinerii din ziua de azi fug de muncă, iar acest lucru mă întristează”, spune Tanti Mița, care adaugă că va continua să conducă tractorul „cât o vrea Dumnezeu, cât m-o ţine sănătoasă”. Aceasta subliniază importanța muncii în viața ei, considerând că experiența dobândită este mai valoroasă decât educația formală.

Tanti Mița are trei copii – doi băieți și o fată, și patru nepoți. Copiii săi povestesc cum mama lor i-a învățat despre muncile câmpului de la vârste fragede, însă niciodată nu i-a forțat să muncească, lăsându-i să aleagă liber. În ciuda vârstei, bătrâna văduvă continuă să fie un stâlp pentru familia sa, muncind zilnic pentru a-i ajuta.