Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat o schimbare radicală în vreme pentru următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

Conform prognozelor, temperaturile sunt în scădere iar ploi sunt așteptate să cadă din abundență în întreg teritoriul național, ceea ce prevestește o toamnă precum nu am mai avut de multă vreme în România.

Din informațiile ANM, în regiunea Banat, temperaturile maxime vor varia în prima săptămână.

Se estimează o scădere drastică, de la o medie a temperaturii maxime de 30 de grade în prima zi, până la aproximativ 23 de grade în a doua zi. Totuși, schimbările meteorologice nu se opresc aici. După acest interval de două zile, se preconizează o încălzire, temperatura medie atingându-se 29 de grade pe 12 septembrie.

O nouă răcire urmează, cu temperaturi medii de până la 9…10 grade, iar în perioada următoare se așteaptă o încălzire treptată. În ultimele zile de prognoză, media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade. Minimele termice, în prima săptămână, vor avea oscilații, cu medii între 11 și 16 grade.

Înca un punct de contrast, în a doua săptămână a perioadei prognozate, temperaturile minime în Banat nu vor mai avea variații semnificative.

Media lor va fi de 11…13 grade. Ploaia este așteptată în aproape fiecare zi, mai intens pe 10 septembrie și între 13-16 septembrie.

Acestea sunt schimbări importante de vreme, iar pentru regiunea Crișana nu se prevede a fi altfel.

În prima săptămână, valorile termice vor varia zilnic. Media temperaturilor maxime se va situa între 31 de grade pe 9 septembrie și 18 grade pe 14 septembrie, în timp ce valorile minime vor oscila între 16 grade în prima dimineață și 11 grade în ultima. Din informațiile oferite de ANM, în a doua săptămână se anticipă o încălzire ușoară și treptată. În ultimele zile de prognoză, maximele vor atinge în medie 24 de grade, iar minimele, 13 grade.

Conform prognozelor meteorologice, în Crișana, la fel ca și în Banat, se așteaptă ploi în aproape fiecare zi.

Intensificări preconizate în jurul datei de 14 septembrie. Cu aceste schimbări de vreme, și toamna ce urmează să vină, se pare că avem în față o perioadă cu evoluții meteorologice notabile.