Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu brânză de vaci, perfectă pentru iubitorii de deserturi pufoase și aromate. Această prăjitură este ușor de preparat și nu necesită frământare, fiind ideală pentru orice ocazie.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu brânză de vaci:

Reclamă

  • 600 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 130 g zahăr
  • 250 g smântână
  • 30 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 50 g fulgi de cocos
  • petale de migdale pentru decor

Pentru a prepara acest desert, începeți prin a separa ouăle. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și amidonul, apoi se încorporează în brânza de vaci. Adăugați smântâna și amestecați bine cu mixerul până obțineți o compoziție omogenă.

Se adaugă un praf de sare în albușuri, care se bat până devin tari și pufoase. Cu ajutorul unei spatule, aceste albușuri bătute se integrează cu grijă în amestecul de brânză. Ulterior, se adaugă fulgii de cocos, amestecând totul foarte bine.

Pentru coacere, tapetați o tavă cu hârtie de copt pe părțile laterale și pe fund, turnați aluatul și coaceți la 160 de grade Celsius timp de 50-60 de minute.

Prăjitura poate fi decorată cu fulgi de migdale înainte de coacere, iar la servire poate fi stropită cu zahăr pudră pentru un plus de savoare. Poftă bună!