Claudiu Gherguţ a câștigat Chefi la cuțite 2025: „Nu am putut să mai stau în picioare!”/ Ce promisiune a făcut bucătarul, la începutul competiției, dacă va câștiga marele premiu

Claudiu Gherguţ, din echipa mov a lui chef Orlando Zaharia, a câştigat marele premiu la Chefi la cuţite 2025, în valoare de 30.000 de euro, dar şi un stagiu de pregătire la restaurantul Retroscena. A reuşit să impresioneze juriul cu farfuria gătită alături de Andra, Ilinca şi Diana, obţinând cel mai mare punctaj al sezonului 15.
Claudiu gherguţ, cuţitul de aur care a confirmat așteptările
Preparatul său a fost un file de barbun cu fenicul glasat, gel de mandarine și sos din vin roșu și oase de pește – combinație care i-a adus voturile decisive ale juraţilor.
A fost pentru prima dată în istoria show-ului când un concurent a primit câte un cuțit de aur de la toţi cei patru chefi. Alegerea nu a fost uşoară, dar Claudiu a decis să meargă în echipa lui chef Orlando.
„30.000 de euro şi un stagiu la Retroscena! Câştigătorul sezonului 15 Chefi la cuţite este Claudiu!”
— Irina Fodor, prezentatoarea emisiunii
„Nu-mi vine să cred, emoţiile m-au luat dintr-o dată. Nu am putut să mai stau în picioare!”
— Claudiu Gherguţ
„Nu puteam să nu câştig cu el, cu minunea asta!”
— Chef Orlando Zaharia
Originar din Braşov, Claudiu Gherguţ şi-a descoperit pasiunea pentru gătit în adolescenţă, pe când trăia în Italia. În Franţa, a realizat că bucătăria este mai mult decât un hobby.
În prezent, este sous chef într-un restaurant cu o stea Michelin din Elveţia, dar traseul său profesional nu a fost unul simplu.
A debutat în bucătării de top printr-un concurs pentru care a trebuit să înveţe franceza şi să creeze o reţetă.
„Nu știam nici una și nici alta, dar până la urmă am reușit să învăț în ultimele luni și am reușit să învăț și să plec la un hotel de lux, doi ani am făcut ucenicie.”
— Claudiu Gherguţ
Apoi, a lucrat în diverse restaurante până a ajuns în 2018 la Strasbourg, într-un restaurant cu o stea Michelin, desemnat de TripAdvisor cel mai bun din lume.
„Toată echipa a fost premiată cu premiul de cel mai mult restaurant din lume de TripAdvisor și de atunci a început cariera mea și pasiunea adevărată pentru bucătărie.”
— Claudiu Gherguţ
Ajuns în prezent la Geneva, Claudiu Gherguţ ocupă poziţia de sous chef junior într-un restaurant de elită.
În filmuleţul de prezentare din emisiune, a povestit că a plecat din România la doar 11 ani, pentru a fi alături de mama lui, stabilită deja în Italia.
„Am plecat din țară la 11 ani, de nevoie, din cauză că mama era deja în Italia, am crescut acolo pe perioada adolescenței. Acolo am început să descopăr bucătăria, prima dată era o pasiune. Apoi am ajuns în Franța.”
— Claudiu Gherguţ
A participat la Chefi la cuțite la inițiativa foștilor colegi din România, nu din proprie inițiativă.
„Acesta este primul meu concurs legat de bucătărie. Nu m-am înscris eu, ci foștii mei colegi din România. Eu nu sunt foarte ok cu camerele, am și probleme cu limba din cauză că am plecat acum foarte mult timp de acasă. Am plecat acum vreo 20 de ani din țară. Am zis să o încerc și pe asta, e o experiență diferită și un altfel de adrenalină de care poate am nevoie.”
— Claudiu Gherguţ
În finală, alături de el au fost Andra, Ilinca și Diana, iar rezultatul obținut a confirmat munca întregii echipe.
Claudiu Gherguț a primit încurajări emoționante din partea mamei sale și a celor doi unchi care l-au crescut.
„Sunt atâția oameni care te susțin și îți dau forță (…) Mama și unchii m-au susținut de la început. Mama înseamnă totul pentru că doar pe ea o mai am, unchii m-au crescut atunci când mama nu era. Țin la mine ca și când aș fi copilul lor. Prin tot ce am trecut până acum sunt aici datorită lor.”
— Claudiu Gherguţ
Cei doi unchi i-au lansat și o provocare amuzantă: să se tundă, dacă va câștiga.
„Este un pariu că dacă câștig, să mă tund. Este greu (n.r. și să câștige, și să se tundă). O să tund vârfurile (n.r. râde).”
— Claudiu Gherguţ
Chefi la cuțite 2025 s-a încheiat cu o victorie răsunătoare pentru Claudiu Gherguţ, singurul concurent din istoria show-ului care a primit patru cuţite de aur și a confirmat fiecare dintre ele printr-o performanţă excepţională.
Conținutul publicat pe news.substantial.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨