Cătălin Scărlătescu, cunoscut pentru prezența sa alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea în emisiuni culinare, a surprins recent publicul prin participarea sa la reality show-ul America Express 2023.

Deși este o figură bine cunoscută din televiziune, mulți nu știu că acesta nu a finalizat nici măcar examenul de Bacalaureat. În ciuda acestui fapt, Cătălin Scărlătescu și-a construit o carieră impresionantă în domeniul gastronomiei.

Reclamă

Călătoria profesională a lui Cătălin Scărlătescu a început devreme. La doar 16 ani, acesta lucra ca și curier la un hotel pe litoralul românesc. După doi ani, a avansat la manipularea mărfurilor și curățenie, iar ulterior a intrat în bucătărie pentru a curăța legume.

Scărlătescu și-a continuat parcursul profesional pe mare, lucrând ca stewart pe un vapor cargo. Ulterior, s-a mutat în Germania, unde a lucrat într-un restaurant renumit.

Reîntors în România, a devenit bucătarul șef al restaurantului Angels, apoi executive manager la Museum și copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“. În prezent, și-a deschis propriul restaurant și continuă activitățile în televiziune.

Participarea la America Express alături de partenera sa, Doina Teodoru, a fost o experiență inedită pentru celebrul chef. „În America Express am avut câteva. Asta și pentru că m-am confruntat cu o situație nouă.

Eu, în mod normal, nu mă cert. În momentul în care nu-mi convine ceva, tac. Intru într-o tăcere ciudată și, dacă lucrurile degenerează, întorc spatele și plec. Dar în America unde să plec?! (râde)

Așa că pot spune că a fost extraordinar faptul că a trebuit să stăm împreună și am fost obligați de împrejurări să nu ne certăm atât de tare. Asta ne-a ajutat, de fapt, să mergem înainte.

Eu nu sunt genul de om conflictual, într-o relație nu mă cert niciodată. Stau și mă uit, iar dacă persoana din fața mea bate câmpii, sunt sigur că n-am ce căuta acolo și mă retrag încet, până nu mă mai vede cât de departe sunt.”, a declarat Cătălin Scărlătescu.

Lista experiențelor profesionale ale lui Cătălin Scărlătescu:

  • La 16 ani, curier la un hotel de pe litoralul românesc.
  • Manipularea mărfurilor și curățenie.
  • Curățat legume în bucătărie.
  • Stewart pe un vapor cargo.
  • Angajat într-un restaurant renumit din Germania.
  • Bucătarul șef al restaurantului Angels în România.
  • Executive manager la Museum.
  • Copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“.
  • Deschiderea propriului restaurant și carieră în televiziune.

Aventura din America Express a reprezentat o provocare, dar și o oportunitate de dezvoltare personală și profesională pentru Cătălin Scărlătescu, care a reușit să gestioneze situațiile tensionate alături de Doina Teodoru.