Nu mai da carnea pentru șnițele prin ou și făină. Se poate mai simplu de atât și vor ieși fragede, aromate și suculente, susțin specialiștii.

Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să treacă carnea de pui prin făină și ou, dar există o metodă mai simplă care garantează șnițele gustoase și suculente.

Prepararea șnițelelor din piept de pui

Voi știți cum se fac corect șnițelele din piept de pui? La prima vedere, rețeta poate părea simplă, dar deseori apar probleme: carnea se poate îmbiba cu ulei sau crusta poate să cadă. Vă explicăm exact cum să obțineți niște șnițele pane din piept de pui bune și suculente.

Reclamă


Pentru a prepara șnițelele în mod diferit, fără a folosi făină și ou, urmați această rețetă inovatoare:


Ingrediente necesare:

  • 4 fileuri de pui
  • 50 grame maioneză
  • 40 g miere
  • Sare
  • Piper
  • 30 grame muștar
  • 30 ml ulei
  • 4 căței de usturoi
  • Boia

Procedura de preparare:

  1. Marinada – Se amestecă uleiul, muștarul, usturoiul pisat, maioneza și mierea, se adaugă sare și se condimentează după preferință.
  2. Fileurile se spală și se usucă cu prosoape de hârtie, se taie felii subțiri și se acoperă cu o folie alimentară.
  3. Fiecare felie se bate cu grijă.
  4. Se pune carnea într-un vas, se toarnă marinada și se lasă 2 ore.
  5. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care șnițelele se stropesc cu marinada rămasă și se introduc în cuptorul încins la 180 de grade timp de o jumătate de oră.

Această metodă simplificată promite rezultate delicioase, cu șnițele fragede și aromate. Poftă bună!