O rețetă tradițională românească de gogoși mănăstirești, pufoase și delicioase, îmbie iubitorii de deserturi cu aroma sa inconfundabilă. Tăvălite în zahăr pudră sau servite alături de gem ori dulceață de casă, aceste delicii sunt o alegere perfectă pentru oricare moment al zilei.

Ingrediente necesare pentru prepararea gogoșilor:

Reclamă

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 150 g margarină
  • 250 ml apă minerală
  • 250 g zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • zahăr pudră amestecat cu scorțișoară

Pentru a începe prepararea, se păstrează o cană de făină deoparte, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă cu grijă în apa minerală, iar drojdia se amestecă cu 2 linguri de apă călduță. Ambele lichide se toarnă apoi peste făină.


Se adaugă margarina caldă, făina oprită și sarea, după care se frământă aluatul până devine omogen. Acesta se lasă la crescut până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul și se decupează rondele folosind gura unui pahar. Biluțele astfel obținute se prăjesc în baie de ulei încins.

După prăjire, gogoșile se scot pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei și, după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorțișoară. Aceste gogoși mănăstirești, preparate după o rețetă românească autentică, sunt gata să încânte papilele gustative ale oricărui pofticios.