Suferi de hipotensiune ortostatică și vrei să afli cum poți evita căzăturile atunci când tensiunea ta arterială este prea scăzută? Ei bine, un renumit medic din domeniu îți oferă acum câteva sfaturi utile.

Atunci când ai constant o tensiune arterială scăzută, există riscul crescut să apară tot felul de accidente din această cauză.

Reclamă

Persoanele care suferă de hipotensiune ortostatică au tendința să cadă și să se rănească din cauza amețelilor puternice care apar atunci când se ridică sau se mișcă brusc. Alt simptom periculos poate să fie încețoșarea privirii, corpul fiind prea slăbit din cauza tensiunii.

Sfaturi pentru a evita căzăturile

Atunci când ai această problemă de sănătate, pot să apară din senin episoade în care tensiunea arterială scade brusc atât de tare, încât cazi din picioare, amețești, nu mai vezi bine, ai o stare generală de slăbiciune fizică. Dacă ești în această situație, medicii recomandă următoarele:

  • Bea constant multă apă.
  • Consumă sare.
  • Poartă ciorapi compresivi medicali.

De obicei, hipotensiunea ortostatică este o problemă comună pentru persoanele în vârstă. Aproximativ 20 la sută din cei cu o vârstă de peste 65 de ani au această afecțiune.

Însă, din fericire, doar două procente dintre aceștia au de suferit din cauza simptomelor mai grave.

Atunci când se ridică în picioare, sângele curge spre picioare din cauza gravitației, iar acest lucru reduce brusc fluxul de sânge din inimă și produce astfel o scădere bruscă a tensiunii arteriale.

În mod normal, organismul reglează singur acest proces și nervii aflați în arterele din gât se ocupă de creșterea tensiunii până la un nivel normal, conform Daily Mail.

În cazul persoanelor afectate, din cauza anumitor afecțiuni precum diabet sau Parkinson, precum și din cauza înaintării în vârstă, acești receptori nervoși nu mai funcționează și tensiunea rămâne scăzută atunci când persoana se ridică brusc în picioare.

De asemenea, există și medicamente care pot provoca aceste scăderi bruște ale tensiunii arteriale, tocmai de aceea trebuie să cereți sfatul medicului când luați orice fel de pastilă.

Persoanele care au această afecțiune trebuie să evite cât de mult posibil consumul de alcool și să reducă carbohidrații pe care îi includ în meniul lor zilnic. Apa este foarte importantă, în special în timpul meselor. De asemenea, se recomandă plimbările ușoare.