Pune o monedă în frigider când pleci în vacanță. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român ca să își dea seama dacă mâncarea se strică.
Acesta este sfatul oferit de specialiști pentru a determina dacă alimentele din frigider au fost păstrate la o temperatură constantă pe perioada absenței de acasă.
Reclamă
Metoda este simplă: în primul rând, se ia un castron cu apă și se lasă în frigider până când apa îngheață complet. După aceasta, se plasează o monedă deasupra gheții și se introduce bolul înapoi în frigider.
La întoarcerea din vacanță, trebuie verificat poziția monedei. Dacă moneda se găsește în mijlocul gheții, asta indică faptul că temperatura frigiderului a fost constantă și produsele nu s-au deteriorat.
Păstrarea corectă a alimentelor în frigider
Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la modul de depozitare a alimentelor. Iată câteva reguli esențiale pentru a evita riscul de a consuma alimente alterate:
- Carnea trebuie să fie împachetată și așezată pe raftul cel mai de jos, care este și cel mai rece.
- Nu așezați niciodată carnea crudă pe rafturile superioare pentru a evita scurgerea sucului pe alte alimente.
- Carnea crudă trebuie păstrată întotdeauna separat de cea prelucrată termic.
- Pe raftul cel mai de jos se mai depozitează peștele, salatele cu dressing, resturile de mâncare gătită și deserturile, în special cele cu frișcă.
- Produsele care pot fi păstrate pe rafturi mai puțin reci sau pe ușa frigiderului includ brânza, untul, ouăle, conservele și sticlele deschise, dressingurile pentru salată și maionezele.
Aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni alterarea produselor alimentare și eventualele probleme de sănătate cauzate de consumul acestora.