Dacă te-ai confruntat vreodată cu problema verzei murate prea acre sau prea sărate pentru sarmale, Sorin Bontea are soluția ideală. Celebrul chef recomandă spălarea frunzelor în apă călduță sau păstrarea lor în apă timp de o oră înainte de a pregăti sarmalele.
„Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă călduță sau se pun la desărat cu o oră înainte”, a declarat Bontea, conform Ego.
Reclamă
Rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea
Sorin Bontea, cunoscut pentru aparițiile sale la emisiunea Chefi la cuțite, împărtășește și rețeta sa de sarmale, care a devenit un adevărat hit în perioada sărbătorilor. El folosește:
- Carne mixtă: amestec de carne tocată de porc și vită
- O jumătate de ceașcă de orez
- 200 de grame de ceapă
- Costițe afumate pentru un plus de savoare
- Circa două kilograme de varză acră
La condimente, chef Sorin Bontea optează pentru simplitate: „2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper”.
Pentru a pregăti sarmalele, Bontea explică pașii esențiali: „Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu.
Punem carnea într-un castron mare, apoi adăugăm ceapa şi orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec şi o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea”, a dezvăluit chef-ul.
Aceste sfaturi și trucuri sunt menite să ajute gospodinele să pregătească sarmale delicioase, chiar și atunci când varza murată nu este la gustul dorit. Cu puțină atenție și urmând recomandările lui Sorin Bontea, masa festivă de sărbători va fi cu siguranță un succes.