Muntele Gugu din România, aflat în Munții Godeanu, este cunoscut pentru fenomenul misterios care îl face să „dispară” din raza vizuală la anumite ore.

Situat la o altitudine de 2.291 metri, aproape de Masivul Retezat, vârful Gugu atrage numeroși turiști și cercetători curioși din întreaga lume.

Reclamă

Localnicii spun că muntele este un loc sfânt, iar legendele susțin că aici Decebal și-a ascuns o parte din comoară, fiind protejat de spiritul Înaltului Preot Zamolxe.

De ce vorbesc oamenii „în șoaptă” despre munte?

Se crede că Vârful Gugu este unul dintre „punctele energetice esențiale” ale planetei, așa cum îl descrie Victor Kernbach în lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”. Fenomenele stranii observate includ:

  • Dispariția vizuală a vârfului la orele specifice.
  • Explozii de lumină, descrise de martori ca fulgere globulare.
  • Senzații inexplicabile de energie resimțite de turiști și cercetători.

Cercetători și turiști susțin că au experimentat stări de disconfort inexplicabil, inclusiv senzații de sufocare și de spaimă, alături de impresia că sunt priviți.

O expediție din anii ’90 a raportat că nu a reușit să surprindă pe peliculă fenomenul, în ciuda orelor de filmare, din cauza unor energii inexplicabile.

Pentru a ajunge la Vârful Gugu, turiștii sunt sfătuiți să pornească de la barajul Gura Apelor. Traseul recomandat presupune traversarea barajului și continuarea pe un drum accidentat, dar accesibil, până la bariera Parcului Național Retezat.

Drumul continuă către Cabana Rotunda și mai departe, urmând conturul lacului, până la destinație.