Prăjitura Lulu™ cu ciocolată și cremă de mascarpone și caramel, semnată de Laura Laurențiu, este o delicatesă ce îmbină aroma intensă de cacao cu finețea cremei de mascarpone și caramel.

Această rețetă, adăugată pe 6 martie 2017, și-a câștigat popularitatea datorită combinațiilor savuroase ce fac din fiecare felie un adevărat răsfăț culinar.

Reclamă

Ingrediente pentru o prăjitură de 24 de porții, cu un grad de dificultate mediu și un timp total de preparare de 3 ore, sunt următoarele:


Blat:

  • 8 ouă
  • 250 grame zahăr
  • 120 grame făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 70 de grame de griș
  • 55 de grame de cacao
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei vegetal
  • 100 grame unt cu 80% grăsime
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Cremă de mascarpone și caramel:

  • 250 de grame de brânză mascarpone
  • 250 de grame de smântână pentru frișcă
  • 400 de grame cremă caramel din lapte condensat
  • 1 lingură de extract de vanilie

Decor (opțional):

  • 150 de grame de ciocolată cu 75% cacao

Metoda de preparare începe prin pregătirea blatului, ce amintește de prăjitura kinder-pingui. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până devin o cremă densă.

Se adaugă uleiul și untul topit, urmate de făină, praf de copt, cacao și griș, toate cernute deasupra compoziției. Albușurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul rămas, formând o bezea fermă, care se încorporează apoi în amestecul de cacao.

Compoziția se împarte în două tăvi și se coace la 175 de grade Celsius timp de 12-13 minute.

Crema de mascarpone și caramel se prepară prin omogenizarea brânzei mascarpone cu crema caramel și smântâna pentru frișcă bătută bine. Se adaugă extractul de vanilie, iar compoziția se amestecă ușor pentru a păstra textura aerată.

Asamblarea prăjiturii constă în alternarea straturilor de blat cu crema de caramel, terminând cu un strat de cremă deasupra, decorat după preferințe cu cârlionți de ciocolată.

Recomandarea este ca prăjitura să fie lăsată la frigider peste noapte pentru a obține cele mai bune rezultate.

Această rețetă este o combinație armonioasă de arome și texturi, promițând o experiență gustativă de neuitat. Prăjitura Lulu este un exemplu de cum pasiunea pentru cofetărie poate transforma ingrediente simple în delicii rafinate.