Parintele Arsenie Boca, adesea numit „Sfântul Ardealului”, a făcut previziuni sumbre despre viitorul României, inclusiv o catastrofă majoră care ar putea „șterge” Bucureștiul de pe hartă. În cadrul unor conversații documentate de două soții de preot, Arsenie Boca a menționat că Bucureștiul a fost „ouat” de două ori, în contextul bombardamentelor, și a avertizat că un al treilea eveniment similar ar putea avea consecințe devastatoare pentru capitală.

Aceste discuții au fost relatate și întărite de mărturiile unor persoane care l-au cunoscut pe părintele Arsenie. Printre predicții, se numără și aceea referitoare la emigrarea în masă a românilor, situație descrisă de Arsenie Boca în mijlocul anilor ’80. „Mai, sa știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”, a spus acesta, descriind o situație de criză profundă.

Pe lângă acestea, părintele a vorbit și despre încercările grele prin care va trece poporul român, subliniind că „Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte”. Acesta a continuat, adăugând că „Vor cadea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”.

O predicție înfricoșătoare semnalată de Arsenie Boca este aceea a unei posibile corupții spirituale și materiale care va pătrunde chiar și în sânul Bisericii, afectând sufletele unora dintre credincioși. Această corupție va contribui la pierderea speranței printre oameni, situație din care doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi capabili să se salveze.

Aceste previziuni ale părintelui Arsenie Boca rămân în memoria colectivă și continuă să fie subiect de discuții atât în cadrul comunităților religioase, cât și în rândul publicului larg, reflecțând temerile și speranțele unui popor în fața incertitudinilor viitorului.