Vali Catalina Matei, în vârstă de 43 de ani și secretară-șefă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a fost găsită decedată într-un lac din capitală, potrivit informațiilor furnizate de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB). Descoperirea a avut loc după ce Matei fusese dată dispărută mai devreme în aceeași zi, stârnind consternare în rândul colegilor și apropiaților.

Autoritățile au desfășurat o amplă operațiune de căutare, implicând echipe de polițiști și scafandri, după ce Matei nu a mai răspuns la apelurile și mesajele celor apropiați. Corpul ei a fost găsit după ore de căutări intense. Cazul este în prezent investigat de Serviciul Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru a determina circumstanțele exacte ale decesului.

Înainte de tragedia sa, Vali Catalina Matei a trimis mesaje de adio fiului său, unul dintre acestea conținând cuvintele „Îmi pare rău”. Din nefericire, fiul său nu a putut citi aceste mesaje decât mult prea târziu, deoarece avea telefonul oprit. Circumstanțele și motivațiile care au condus la acest gest tragic sunt în curs de investigare pentru a înțelege starea emoțională a femeii în momentele finale.

„Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Omoruri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Moartea subită a lui Vali Catalina Matei a lăsat un gol imens în comunitatea academică și în rândul familiei sale. Pierderea acesteia readuce în atenție problemele asociate cu sănătatea mintală și necesitatea sprijinului emoțional pentru cei aflați în suferință. Tragedia subliniază durerea și întrebările rămase în urma unui asemenea eveniment neașteptat. Ancheta în desfășurare își propune să ofere clarificări și răspunsuri la întrebările lăsate în urmă de acest incident tragic.