Un tragic accident de circulație a avut loc joi dimineața pe Șoseaua Progresului din sectorul 5 al Capitalei, soldat cu decesul unui șofer după ce autovehiculul său a intrat în coliziune cu un tramvai. Conform declarațiilor oficiale ale Brigăzii Rutiere, incidentul a survenit în jurul orei 07:20, când autovehiculul, deplasându-se dinspre Calea 13 Septembrie către Calea Rahovei, a efectuat un viraj la stânga peste calea de rulare a tramvaiului, ciocnindu-se cu acesta.

Impactul a fost atât de violent încât mașina s-a rupt în două, iar șoferul a rămas încarcerat, suferind leziuni incompatibile cu viața. Echipele de intervenție au extras victima, dar aceasta nu a supraviețuit datorită gravității rănilor.

Autoritățile au efectuat cercetări la fața locului pentru a clarifica circumstanțele exacte ale accidentului. În plus, conducătorul tramvaiului a fost supus testelor de alcoolemie și droguri, rezultatele alcooltestului fiind negative. Totuși, testul preliminar cu DrugTest a indicat posibile urme de substanțe psihoactive în organismul său, motiv pentru care a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice ce vor servi la ancheta penală.

Circulația tramvaielor pe Șoseaua Progresului a fost întreruptă pe ambele sensuri, iar Societatea de Transport București (STB) a anunțat devierea liniilor 1, 10, 11, 25 și 47 în zona stației Inox pentru a gestiona situația creată de accident. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au confirmat aceste detalii și continuă investigațiile pentru a determina toate aspectele legate de acest incident nefericit.