Gemenii premianți din Târgu Jiu, Marian și Gheorghe Țăbuși, în vârstă de 15 ani, sunt de negăsit de trei zile după ce au plecat de acasă luni și au fost văzuți ultima dată în gara din Craiova. Familia și autoritățile sunt în căutarea lor, în timp ce tatăl lor, George Tăbuși, împărtășește cu presa starea de disperare în care se află și neînțelegerea gestului copiilor, descriși ca fiind exemplari și fără probleme anterioare.

George Tăbuși a declarat pentru www.redactia.ro că el și soția sa nu au avut niciodată probleme cu băieții, care au fost întotdeauna considerați copii exemplari și bursieri la școală. „Momentan nu am aflat nimic în plus despre copii, știm doar că s-au urcat în tren și atât”, a spus tatăl îngrijorat.

Părinții, care au fost plecați la muncă în străinătate până când gemenii au ajuns în clasa a VI-a, menționează că le-au oferit copiilor mai multă libertate după revenirea în țară, având totodată încredere deplină în ei. Înainte de dispariție, nu au fost raportate conflicte majore, cu excepția unor simple atenționări parentale legate de utilizarea banilor. „Nu a fost vorba de o ceartă mare între mine și ei, le-am atras atenția așa cum este normal ca un părinte să le atragă atenția copiilor atunci când greșesc”, explică George Tăbuși.

În ciuda prezumțiilor inițiale din presă, tatăl asigură că nu a fost vorba despre jocuri de noroc sau alte probleme grave, ci doar despre o discuție în familie privind gestionarea banilor. Băieții dispăruți nu aveau în posesie cardurile bancare, acestea fiind deținute de mama lor.

Investigațiile continuă pentru a afla locația exactă a gemenilor și motivele dispariției lor. Autoritățile și familia speră să îi găsească în siguranță cât mai curând posibil.