Diana Șoșoacă, eurodeputată română, a fost protagonistă a unui discurs controversat în Parlamentul European, în care a criticat măsurile antipandemice propuse, făcând referire la un „delir antivaccinist”. Intervenția sa a avut loc în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței, unde a acuzat Uniunea Europeană de inițierea unei noi pandemii. Declarațiile sale au culminat cu afirmații precum „Dumnezeu nu e vaccinat” și că 88% din populația României nu este vaccinată, moment în care i s-a oprit microfonul.

În discursul său de mai puțin de două minute, Șoșoacă a susținut că pandemia de Covid-19 „nu a existat niciodată”, acuzând UE că a orchestrat moartea bătrânilor din Italia și a 65.000 de români, pe care i-a descris ca fiind „aruncați în saci negri de plastic”. A mai adăugat că mersul la biserică a fost interzis, împiedicând sărbătorirea Paștelui în mod tradițional, ceea ce a considerat o tentativă de a distruge creștinismul.

Eurodeputata a făcut referire și la situația tenismanului Novak Djokovic, susținând că acesta a „răzbunat întreaga mizerie făcută”, printr-o victorie pe care a descris-o ca fiind o palmă dată măsurilor restrictive legate de vaccinare.

La finalul intervenției sale, Diana Șoșoacă a fost întreruptă de președinta ședinței, care i-a tăiat microfonul, moment ce a încheiat discursul său aprig. Această intervenție marchează un nou episod în seria declarațiilor controversate ale eurodeputatei, cunoscută pentru pozițiile sale antivacciniste și critica adusă măsurilor de sănătate publică adoptate la nivel european.