David Popovici, campionul olimpic la înot, a dezvăluit planurile sale pentru după retragerea din sportul de performanță. La vârsta de 20 de ani, Popovici, care a adunat la activ o medalie de aur și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, a exprimat dorința de a iniția două proiecte majore pentru a ajuta comunitatea.

Primul proiect vizează crearea unui centru de dezintoxicare pentru persoanele cu adicții, indiferent de natura acestora – jocuri de noroc, alcool sau droguri. „Mi-ar plăcea să existe la noi în țară un centru de dezintoxicare real, pentru că nu avem un centru și un program real”, a explicat Popovici. El a subliniat necesitatea suportului din partea statului pentru a mobiliza fondurile necesare acestui scop, având în vedere că multe persoane afectate de adicții aleg să caute ajutor în afara țării.

Al doilea proiect propus de Popovici este axat pe prevenirea incidentelor tragice la mare, prin educarea copiilor în domeniul înotului. „Mi-aș dori să avem cât mai puțin copii înecați la mare în fiecare an. Mi-ar plăcea să am bazinul meu, fundația mea, să învăț copiii să înoate”, a afirmat sportivul.

Aceste declarații au fost făcute în cadrul unui eveniment recent, unde Popovici a fost prezent pentru a discuta despre realizările sale și despre viitorul său în afara bazinelor de înot. Cu o carieră impresionantă la o vârstă atât de fragedă, Popovici nu doar că și-a asigurat un loc în istoria sportului românesc, dar se arată și determinat să contribuie la rezolvarea unor probleme sociale importante ale țării.