Doi gemeni de 15 ani din Târgu Jiu, Marian și Gheorghe Tăbuși, au dispărut misterios în drum spre școală pe data de 16 septembrie, declanșând o căutare intensivă în comunitatea locală. Părinții lor, îngrijorați, au sesizat poliția în aceeași zi, în jurul orei 14:00, după ce băieții nu au mai fost găsiți.

Potrivit poliției, investigațiile preliminare sugerează că plecarea gemenilor a fost voluntară, deși aceștia nu sunt cunoscuți pentru a avea astfel de comportamente. Semnalmentele furnizate de poliție descriu pe Marian cu o înălțime de 1,73 m, greutate de aproximativ 59 kg, ten deschis și păr șaten, purtând la momentul dispariției un hanorac alb, blugi negri și adidași albi. Gheorghe, pe de altă parte, este descris ca având 1,71 m înălțime, greutate similară, ten deschis cu fața rotundă ornată de alunițe, îmbrăcat într-un hanorac negru, blugi negri și adidași gri.

Familia și prietenii băieților au inițiat o campanie de sensibilizare în mediul online, distribuind informațiile despre dispariția lor și solicitând ajutorul comunității pentru orice informație care ar putea duce la găsirea lor. O cunoștință a familiei a îndemnat pe rețelele sociale: „Rog toți cunoscuții să distribuie, iar dacă i-a vazut cineva, să mă anunțe! Băieții sunt colegii de școala ai fiului meu!”.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele dispariției și încurajează oricine are informații să contacteze de urgență numărul 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție. Disperarea și speranța familiei sunt palpabile, aceștia așteptând orice veste care i-ar putea aduce pe Marian și Gheorghe înapoi acasă.