Ciclonul Boris a provocat decesul a două persoane în Galați și a lăsat zeci de locuitori în imposibilitatea de a-și desfășura activitățile zilnice, necesitând intervenția urgentă a echipelor de salvare. În urma fenomenelor meteo extreme, majoritatea străzilor din regiune sunt sub ape, situația fiind gestionată de autorități în colaborare cu forțele de ordine și voluntarii.

Meteorologii, care anticipaseră sosirea ciclonului, nu prevăzuseră un impact atât de devastator. Ploile abundente continuă să creeze probleme, cu multiple zone din întreaga țară afectate de inundații. În urma intemperiilor, Galațiul a devenit zona cea mai afectată, autoritățile locale declarând mai multe localități sub cod roșu de furtuni.

Printre localitățile grav afectate se numără Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Berești Meria și Mândrești, acestea devenind inaccesibile din cauza nivelului ridicat al apelor. Infrastructura este grav compromisă, multe drumuri și străzi principale fiind închise pentru trafic.

Autoritățile au mobilizat echipe de jandarmi, pompieri, polițiști și voluntari pentru a oferi asistență și a remedia efectele inundațiilor cât mai rapid posibil. IPJ Galați a emis un comunicat prin care îndeamnă cetățenii să evite zonele afectate și să urmeze indicațiile oficiale pentru a-și asigura siguranța. Informațiile despre starea drumurilor și măsurile de precauție pot fi accesate prin canalele oficiale de comunicare ale autorităților.

Temperaturile în regiune au scăzut brusc în ultimele zile, aducând un val de aer rece, mai ales în timpul nopții, complicând și mai mult situația pentru locuitorii afectați. Eforturile de intervenție continuă, în timp ce ploile nu dau semne de respiro.