Cătălin Măruță, cunoscutul prezentator al emisiunii „La Măruță” de pe Pro TV, este de origine română, din Oltenia. Aflat în lumina reflectoarelor de mai mult de un deceniu, Măruță și-a început cariera în media la un post de radio local din Târgu Jiu, orașul său natal, urmând apoi să se mute la București pentru studii și oportunități profesionale mai ample.

În cadrul unui interviu, Măruță a dezvăluit că perioada studenției a fost una plină de provocări, locuind într-un cămin de nefamiliști și lucrând în diverse joburi sezoniere pentru a-și susține studiile: „Am muncit din greu, distribuiam pliante și am făcut campanie electorală. Am avut multe joburi sezoniere înainte de a păși în televiziune”, a afirmat prezentatorul.

Debutul său în televiziune a venit după o scurtă experiență la Realitatea TV, unde a prezentat emisiunea „Trezește-te la realitate cu Măruță”. În 2007, cariera sa a cunoscut un punct de cotitură major odată cu debutul la Pro TV, unde a prezentat inițial emisiunea „Happy Hour”, care mai târziu a fost redenumită în „La Măruță”, sub care este cunoscută și astăzi.

Înainte de a se dedica televiziunii, Măruță a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Nicolae Titulescu, iar intrarea sa în lumea media a fost inițial surprinzătoare pentru părinții săi, care nu înțelegeau legătura dintre studiile sale juridice și cariera în radio și televiziune. După cum explică el însuși: „Am început în radio la Târgu Jiu, dar în ultimul an de facultate am început să lucrez pentru un post de radio din București, unde inițial m-am angajat pentru departamentul de știri, dar am avut norocul să fiu repartizat în echipa de vânzări”.

Măruță este căsătorit cu artista Andra, împreună având doi copii, David și Eva. Andra a făcut recent cunoscut faptul că are origini românești, maghiare și rome, ceea ce a stârnit curiozitatea publicului și despre originea lui Măruță. Prezentatorul și familia sa sunt figuri bine-cunoscute și apreciate în peisajul mediatic românesc.