Meteorologii de la AccuWeather și șefa ANM au anunțat prognoze deosebit de îngrijorătoare pentru luna iulie în România. Potrivit acestora, se așteaptă temperaturi extreme în următoarele săptămâni, inclusiv în București.

Pe data de 1 iulie 2024, se estimează că termometrele vor atinge 39 de grade Celsius în Capitală, cu minime de 22 de grade. Săptămâna începe cu temperaturi de 38 de grade (marți), 34 de grade (miercuri), 36 de grade (joi), 34 de grade (vineri) și un weekend cu 34 de grade.

În perioada 8-14 iulie, conform meteorologilor de la AccuWeather, temperaturile se vor menține în jurul valorii de 30 de grade Celsius. Ulterior, în săptămâna 15-21 iulie, se așteaptă maxime de 32 de grade Celsius, trendul canicular continuând și spre finalul lunii.

Elena Mateescu, directorul ANM, a confirmat aceste previziuni sumbre, afirmând că întreaga țară va resimți temperaturi de peste 35 de grade în luna iulie. Potrivit acesteia, canicula va afecta majoritatea regiunilor, cu valori de temperatură ce pot ajunge până la 37 de grade Celsius.

Luna iulie se anunță a fi una cu temperaturi extreme în România, conform prognozelor meteorologilor de la AccuWeather și ANM. Este important ca populația să fie pregătită pentru condițiile deosebit de ridicate de căldură care se prevăd în următoarele săptămâni.